Help & FAQs

1. Hoe duur is een gemiddelde verhuizing?

De prijs van een verhuizing verschilt veel. Zoals u begrijpt is een verhuizing van een klein appartement vaak vele malen goedkoper (en sneller) dan een enorme villa vol zware, authentieke meubels. Daarom is het voor ons niet te zeggen hoe duur uw verhuizing zal zijn. Als u de precieze prijs van een verhuizing wilt weten, kunt u een offerte aanvragen via onze site. Van die offerte kunnen we de prijs wel vaststellen: die is altijd gratis bij Movers4All!

2. Hoe kan ik voordeliger verhuizen?

Een nieuwe woning aanschaffen is al duur genoeg. Daarom kunnen we ons voorstellen dat u de kosten van verhuizen zo laag mogelijk wilt houden. U kunt natuurlijk alles zelf doen, maar dat duurt vaak vele malen langer en brengt veel stress met zich mee. Daarom kunt u bij Movers4All altijd zelf bepalen hoeveel u doet bij uw verhuizing – als u zelf bijvoorbeeld dozen al hebt ingepakt, meubels uit elkaar hebt gemonteerd of alles al hebt georganiseerd per kamer, brengen wij daar vanzelfsprekend geen kosten voor in rekening. Op die manier bespaart u flink op uw verhuizing, en traint u natuurlijk ook uw spierballen!

3. Is mijn inboedel verzekerd bij de verhuizing?

Ja. Bij Movers4All is elke verhuizing standaard verzekerd tot €100.000. Dit houdt in dat alle schade die tijdens de verhuizing ontstaat door het doen en laten van één van onze medewerkers, of door een technische fout bij bijvoorbeeld een verhuislift, volledig wordt vergoed. Wat een opluchting, toch?

4. Hoe lang van te voren moet ik een verhuizing regelen?

Bij voorkeur meldt u een verhuizing bij ons zo’n 3 weken van te voren. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat u met spoed een verhuizing nodig heeft, om wat voor reden dan ook. We staan ook dan voor u klaar, en zullen samen met u zoeken naar een spoedige oplossing. Als u een spoed verhuizing wil aanvragen, kunt u gerust contact opnemen met Movers4All!

5. Werken jullie ook in mijn regio?

Movers4All is een nationaal verhuisbedrijf. Wij kunnen dus overal in Nederland verhuizingen uitvoeren. De voorrijkosten kunnen in somige situaties wel wat verschillen, maar ons verhuisbedrijf staat voor iedere Nederlander klaar!

6. Wat moet ik voorbereiden bij een verhuizing?

Bij een verhuizing kunnen een aantal dingen voorbereid worden om de kosten te verlagen, maar ook om het proces zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Zo kunt u:

  • Zelf dozen inpakken met spullen die u tot na de verhuisdag niet nodig heeft
  • Meten of de meubels door iedere deur of door een raam passen
  • Zo niet: u kunt grotere meubels monteren voor makkelijker transport
  • Gooi spullen die u niet mee wilt nemen naar uw volgende huis weg, of breng ze naar een kringloopwinkel
  • Maak een inventaris van alles wat verhuisd moet worden (hoeveel verhuisdozen, en speciale meubels)

Door deze stappen te volgen maakt u het ons een stuk makkelijker – en bespaart u dus ook nog een hoop geld!

7. Hoe lang duurt een verhuizing?

In principe kan een gemiddelde verhuizing bij Movers4All binnen een dag klaar zijn. Na het opstellen van een offerte kunnen we meestal redelijk accuraat bepalen hoe lang een verhuizing zal duren. Het hangt er ook vanaf hoeveel u al heeft voorbereid; lees daarvoor de vraag hierboven!

8. Rekenen jullie overuren?

Niet als het gaat om tijd die we werken buiten de normale kantoortijden (09:00 – 17:00). Wel rekenen we 150% kosten na 8 werkuren. Als de verhuizing dezelfde dag nog klaar moet zijn, is dit dus altijd mogelijk!

9. Werken jullie ook in het weekend?

Ja! Verhuizen in het weekend heeft bij veel mensen de voorkeur omdat ze dan hun werk niet hoeven te missen. Daarom leveren wij in het weekend dezelfde service als doordeweeks.

10. Hoe worden mijn spullen beschermd tijdens het verhuizen?

Bij een verhuizing met Movers4All gebruiken we altijd de beste materialen om uw spullen te beschermen tijdens het transport. Voor een piano of kast hebben we bijvoorbeeld speciale dekens die het meubelstuk goed beschermen, en in de verhuisbus zetten we alles met spanbanden strak vast zodat het niet gaat schuiven. U kunt tijdens het verhuisproces altijd aan onze medewerkers vragen hoe we te werk gaan; dat leggen we graag aan u uit!

11. Zijn de verhuizers bij Movers4All opgeleid?

Ja! Je kan tegenwoordig al gauw een paar ‘beunhazen’ inhuren om te helpen met verhuizen, die geen erkende verhuizingsopleiding hebben gevolgd en misschien ook wel niet verzekerd zijn tegen schade. Bij Movers4All gaan we voor de beste service en daarom zijn al onze medewerkers opgeleid. Daarnaast werken we alleen met ervaren medewerkers, en geven we interne trainingen om het verhuisproces nog sneller en veiliger te laten verlopen.

12. Kan ik mijn spullen ook laten inpakken door Movers4All?

Ja! Je kan tegenwoordig al gauw een paar ‘beunhazen’ inhuren om te helpen met verhuizen, die geen erkende verhuizingsopleiding hebben gevolgd en misschien ook wel niet verzekerd zijn tegen schade. Bij Movers4All gaan we voor de beste service en daarom zijn al onze medewerkers opgeleid. Daarnaast werken we alleen met ervaren medewerkers, en geven we interne trainingen om het verhuisproces nog sneller en veiliger te laten verlopen.

13. Kan er ook iemand komen kijken voor ik ga verhuizen?

In principe is dit bij de meeste verhuizingen niet nodig, omdat de offerte ons al genoeg informatie geeft. Als u met bijzondere omstandigheden te maken heeft in uw oude of nieuwe woning, kunt u dit ons natuurlijk laten weten en dan kunnen we in overleg bepalen of we de situatie moeten komen bekijken voorafgaand aan de verhuizing.

14. Kan ik ook losse verhuizers bij jullie inhuren?

Maar natuurlijk! Als u zelf al transport heeft geregeld of als u gewoon wat extra mankracht nodig heeft kunt u ook een paar van onze verhuizers inhuren voor een laag uurtarief. Met hun logistiek inzicht en jaren ervaring kan dat goed van pas komen bij uw verhuizing!

15. Doen jullie ook zakelijke verhuizingen?

Ja. Movers4All is een groot verhuisbedrijf met een hoge capaciteit. We kunnen zeker helpen als u met uw bedrijf in een ander pand gaat trekken. De mogelijkheden hiervoor bespreken we graag!

16. Kan ik ook een verhuislift of verhuisbus bij jullie huren?

Ja! Het is altijd mogelijk om bij ons een verhuislift of verhuisbus te huren voor uw verhuizing. Bij een verhuislift huren moet wel altijd een medewerker aanwezig zijn om het apparaat te besturen. Verhuisbussen hebben we in vier ‘maten’ van 20, 40, 60 en 80 m³. Afhankelijk van het formaat dient een medewerker deze wagens te besturen. Ook hiervoor kunt u een offerte aanvragen!

Wij zijn hier om te helpen

Op zoek naar meer informatie? Neem contact met onze experts.

    Klaar voor een gesprek?

    Ontvang gratis advies van onze specialisten