Piano verhuizen

Piano-verhuizen-Woerden

Piano verhuizen

Het is bij veel verhuizingen hetzelfde verhaal. Het verplaatsen van ieder meubel dat u in huis heeft, verloopt vrij voorspoedig tijdens de verhuizing. Maar dan komen we bij de grootste uitdaging van de dag: een piano! Een piano is een kostbaar item in veel huishoudens, zowel op het gebied van de kosten als de emotionele waarde die aan de piano is verbonden. Hoe verhuis je een piano, en wat kun je van te voren regelen om de piano verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen? Bij Movers4All kunt u het bij een piano verhuizing zo makkelijk mogelijk voor u zelf maken. Wij zijn een ervaren verhuisbedrijf met volledig opgeleid personeel waardoor u op een veilige verhuizing kunt rekenen. Maar hoe gaat het verhuizen van een piano nou echt in zijn werk?

Verhuizing piano voorbereiding

Wat kun je doen om het verhuizen van een piano makkelijker te maken? Ten eerste regelen wij altijd een goede optie om de piano in te vervoeren. Bij het vervoeren van een piano moet er extra gelet worden op de stabiliteit van het instrument in de verhuisbus. Dat komt omdat een piano gevoelige snaren heeft, die bij de minste trillingen van buiten af, al een andere toon kunnen krijgen. Dit kan soms nog opgelost worden door de piano te laten stemmen, maar het komt ook voor dat de piano niet meer te redden is – en dat willen we natuurlijk voorkomen!

Hoe gaat een piano verhuizen?

Een piano verhuizen. Hoe werkt dat nou echt? Naast dat het belangrijk is om de trillingen van de piano zo minimaal mogelijk te houden tijdens het transport, doen wij een aantal andere dingen ter bescherming van de piano. Naast de klank is het uiterlijk van het instrument ook belangrijk. Met een stevige hoes of deken wordt de piano ingepakt. Mochten we onverhoopt tegen wat trillingen aanlopen worden deze opgevangen door de beschermende hoes.

Bij het verhuizen van een piano werken we altijd met meerdere verhuizers, om het risico op val- en stootschade zo laag mogelijk te houden. Ook voor de gezondheid van onze medewerkers is dit van belang, want een piano is natuurlijk een zeer zwaar object. Als we met z’n vieren de piano in onze verhuiswagen hebben getild, staan we voor de volgende uitdaging: het instrument vast zetten! Dit doen we met behulp van spanbanden, en we doen dit met zulke precisie dat de piano geen centimeter kan bewegen. Alleen zo weten we namelijk zeker dat het instrument in zijn geheel aan komt op de bestemming.

Uiteraard brengen we de piano naar de plek waar ‘ie moet staan, als we toch bezig zijn! En zie zo, alle stress die komt kijken bij een piano verhuizing kunt u dus uit handen geven. Risico’s? Die zijn er niet, want u bent bij ons altijd verzekerd op uw inboedel. Mochten we toch een keer een fout maken, is de schade dus altijd voor onze rekening. Zo kunt u veilig en vertrouwd uw piano verhuizen zonder zorgen!